Smelter i en ende, blør i en annen

(2 omtaler)

kr 100,00

Smelter i en ende, blør i en annen

Denne unike og kraftfulle romanen dramatiserer de store utfordringene som vi står overfor i vår verden i dag: de hittil ukjente farene ved klimaendringer, og krigens gamle plage. John Slade vever omfattende forskning i en levende historie, der to unge folk – fra helt forskjellige kulturer – reagerer på verden som de har arvet fra tidligere generasjoner. Rashida fra Syria, og Johan Erik fra Norge, er fast bestemt på at deres generasjon vil skape sin egen renessanse i det tjueførste århundre.

Utdrag (Les nå)

Boka er tilgjengelig som E-bok.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Denne unike og kraftfulle romanen dramatiserer de store utfordringene som vi står overfor i vår verden i dag: de hittil ukjente farene ved klimaendringer, og krigens gamle plage. John Slade vever omfattende forskning i en levende historie, der to unge folk – fra helt forskjellige kulturer – reagerer på verden som de har arvet fra tidligere generasjoner. Rashida fra Syria, og Johan Erik fra Norge, er fast bestemt på at deres generasjon vil skape sin egen renessanse i det tjueførste århundre./p>

Historien starter med Rashida, en 16 år gammel syrisk jente, som snakker til oss fra sitt støvete telt i en flyktningleir i Tyrkia. Dyktig og motivert som hun er, blir hun en arabisk / engelsk oversetter for et team av leger i leiren. En norsk kirurg gjør det mulig for Rashida og hennes mor og yngre bror å bli flyktninger i Henningsvær, et fiskevær nord for polarsirkelen i Norge. Rashidas drøm er å fortsette sin utdannelse, og til slutt reise tilbake til Syria som lege.

Hun møter Johan Erik, en 16 år gammel norsk gutt som har vokst opp ved bestefarens fiskebåt. Johan Erik vet at polisen smelter, og at været og årstidene allerede har begynt å forandre seg i de nordlige havområdene. Ved å kombinere sin førstehånds erfaring og forsk-ning på nettet, forstår han fullt ut trusselen om klimaendringer for sjøen som han elsker, og for hans folk og deres kultur.

På samme måte som Johan Erik er lidenskapelig opptatt av ren energi – han og hans bestefar installerer den første elektriske motoren i en fiskebåt i Henningsvær havn – er Rashida også lidenskapelig opptatt av å avslutte ikke bare krigen i Syria, men alle kriger. Et vennskap basert på respekt bygges sakte mellom disse unge menneskene som kommer fra helt ulike kulturer.

På en klassetur besøker de et vindturbinselskap i Danmark. Johan Erik beundrer ren energi, mens Rashida oppdager en renessanse som kan bringe fred. De organiserer et nytt kurs på deres lille skole, noe som fører til en levende konferanse der studentene taler til medlemmer av deres samfunn om klimaendringer, ren energi, og fremtiden for deres skjøre nordlige verden.

Historien strekker seg inn i fremtiden: til et bryllup i 2050, og et festmåltid i 2079. Vi ser virkeligheten, vi ser håp. Denne e-Boken inneholder en overflod av flotte bilder – av Henningsvær havn, fiskere i vintertorsksesongen, fjell, nordlys, soldagen – som følger historien kapittel for kapittel. Disse bildene gjør romanen og dens temaer absolutt reelle.

Oversatt av Tor Larsen og Einar Blomgren.

2 omtaler for Smelter i en ende, blør i en annen

 1. mary@kanten.no (bekreftet eier)

  Kjære John !

  John. Denne boken din er en Kilde. En KILDE full av kjærlighet. I denne Kilden er nøkkelen til menneskets eksisens. Til jordens eksisens.

  Så mye kunnskap, så mye klokskap, og det største av alt, kjærligheten, kjærligheten til vår jord, kjærligheten til våre medmennesker, uansett folkeslag, tro og religion. Landegrensene er visket ut, menneskene jobber sammen mot et felles mål, å redde jorden og menneskenes eksistens, leve i fred og kjærlighet. Da legges alt annet til rette.

  At mennesker fra et fjernt land med helt fremmed kultur og religion, forenes med en Norsk familie i Henningsvær er et fint eksempel på at mennesker fra fjerne deler kan leve sammen når de grunnleggende verdier er tilstede, som kjærlighet og respekt for hverandre. Disse verdier blir overført til barna som på denne måten får frihet til å tenke nytt, frihet til løsninger, samarbeid og mot.

  Kjærligheten mellom to unge mennesker Rashida og Johan Erik, forteller at indre verdier fører mennesker sammen mot felles mål. De er kloke og fylt av vilje og engasjement. Ulikheter som kultur og religion gir læring og nysgjerrihet. Med Rashia sin bakrunn fra krig og ufattelige skrekkopplevelser og en djupliggende savn skapes tanker om overlevelse. Hvordan overleve, og kunne leve videre med alle de ekstremt vonde følelser? De ser fremover, søkelyset er rettet mot fremtiden, finne løsninger på de store problemer som ligger foran dem og hele menneskeheten.

  Boken inneholder mye kunnskap og faktaopplysninger om for eksempel hvoran iskjeglene forteller om luft og forurensing de siste 800 000 år. Siste utvikling innen solceller og vindmøller på land og på sjøen. Også om kraft utvinnet av tidevannet. Og at det er forskning og prøving om vindmøller i høyere luftlag for produksjon til elektrisitet for biler.

  Boken er en unik kilde til kunnskap på flere områder, og er enkel og forstå for alle folkeslag, i alle aldre i hele verden, uansett utdannelse.

  Boken gir inspirasjon, interresse og nysgjerrighet for alle som har kloksap og fremtidsperspektiv.

  Det er svært viktig å få denne boken ut blant mennesker i hele verden. Det haster.

  Mary Wiik

  Osterøy Norge

 2. Vilbjorg (bekreftet eier)

  Dette er en veldig nydelig og aktuell fortelling.
  Boken handler om meget viktige problemstillinger i vår tid.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.